Usluge

Pregled usluga koje pružamo našim korisnicima

Dom za starije i nemoćne osobe Remete pruža svojim korisinicima mnoge usluge koje idu u smjeru zadovoljavanja svih njihovih potreba, želja i mogućnosti. Nama je korisnik na prvome mjestu pri čemu uvijek nastojimo čuti i vidjeti korisnika. Kada to kažemo, pod tim podrazumijevamo redoviti obilazak svih naših korisnika od strane socijalne radnice koja prvenstveno vidi svakog korisnika, a zatim i posluša njihove probleme, potrebe i želje jer nama je bitno korisnika čuti. Nadalje, prvenstveno izdvajamo kao uslugu našeg doma 24 satnu medicinsku skrb i njegu koja omogućava redovita previjanja, davanje terapije, mjerenje tlaka, vađenje krvi, briga oko katetetra i slično. Osim našeg osoblja, za naše korisnike je tu i liječnik opće medicine koji redovito obilazi naše korisnike, a naravno, po potrebi, dođe i na naš poziv. Našim korisnicima pružamo i usluge fizioterapije i medicinske masaže od strane licenciranih fizikalnih terapeuta. Osim kompletne zdravstvene njege koju pružamo našim korisnicima također brinemo o pranju i glačanju posteljnog i osobnog rublja. Uvijek brinemo da naši korisnici imaju sve što im treba pa tako im i omogućujemo usluge poput dolaska pedikerke, frizerke i kozmetičarke. Ono šta je nama u interesu je da su naši korisnici u potpunosti zadovoljni s pružanim uslugama pa stoga redovito posjećujemo edukacije kako bismo mi kao tim bili što bolji i u skladu s trendovima oko brige za starije i nemoćne osobe. Našim korisnicima omogućujemo tri obroka dnevno plus međuobrok u popodnevnim satima te je naš jelovnik raznovrstan, ali i prilagođen potrebama korisnika (npr. dijabetes, dijeta i slično).

ZDRAVSTVENE USLUGE

Dom za starije i nemoćne osobe Remete svojim korisnicima pruža 24 satnu medicinsku srb i nadzor o kojima brine stručno osoblje s višegodišnjim iskustvom u pružanju medicinske skrbi. Naš tim čine medicinske sestre /tehničari (VŠS/SSS) i njegovatelji. Naš tim je visoko educiran u pružanju kvalitetne skrbi prema našim korisnicima i redovito svoje znanje i iskustvo obogaćuju dodatnim edukacijama koje posjećuju. Najveću pažnju pridajemo samoj njezi korisnika pri čemu se brinemo za: kupanje, njegu tijela, presvlačenje, redovitu promjena položaja ležećih korisnika. Uz mogućnost kapaciteta od 52 ležaja na odjelima pojačane zdravstvene njege, kao što smo ranije i naglasili, naše osoblje se educira i usavršuje u provođenju nekih od najtežih zdravstvenih postupaka kako bi omogućili što bolju i kvaliteteniju brigu oko korisnika.

FIZIKALNA TERAPIJA

Kao dio našeg tima koji je zadužen za aktivan boravak i zdrav duh naših korisnika su tu za njih fizioterapeuti. Fizioteraputi redovito provode grupnu fizikalnu terapiju sa našim korisnicima,a osim provođenja grupne fizikalne terapije, našim korisnicima nudimo i provođenje individualne fizikalne terapije minimalno tri puta tjedno. Također, tijekom boravka u Domu nudimo i mogućnost dolaska vanjskih suradnika kako bismo poboljšali kvalitetu fizikalne terapije i rehabilitacije. Ono što je nama u interesu je da svaki korisnik bude rehabilitiran i da njegovo zdravstveno stanje bude što bolje odnosno, našim korisnicima želimo pružiti što bolju skrb i njegu pa tako i u vidu fizikalne terapije koju provodimo na dnevnoj bazi s puno pažnje i brige.

ZDRAVA PREHRANA

Dom za starije i nemoćne osobe Remete pruža svojim korisnicima uslugu vrhunske kuhinje s domaćom recepturom. Naša prostrana kuhinja opremeljena je najsuvremenijom opremom i zdovoljava sve zakonske regulative i propise. Ono na čemu mi obraćamo posebnu pažnju je činjenica da je naša hrana uvijek svježe pripremljena pri čemu vodimo redovite kontrole i nadzore. Nudimo široki spektar hrane te su naši jelovnici svaki tjedan drugačiji, inovativni i napravljeni u dogovoru s medicinskim osobljem kako bi se zadovoljile želje, navike i potrebe korisnika.

Dodatne usluge i prateći sadržaj

Dom za starije i nemoćne osobe Remete brine o svojim korisnicima i u vidu njihove informiranosti pa stoga pružamo uslugu dostupnosti novina svakoga dana (24 sata, Večernji list, Jutarnji list). Pružamo i uslugu frizerke (svakim radnim danom) te pedikerke jednom tjedno, tako da se svi korisnici, mlađi i stariji imaju priliku osjećati bolje uz vrhunsku uslugu naših partnera. Redovito slavimo rođendane naših korisnika na način da im pripremimo tortu u našoj vrhnskoj kuhinji te se okupe korisnici sa kata te uz pjesmu i veselje se slavi njihov rođendan. Također, održavaju se kreativne radionice dva puta mjesečno, gostuje KUD Sesvete s prigodnim programom (jednom mjesečno) te se uključuju članovi raznih drugih udruga iz lokalne zajednice. U našem Domu provodi se i grupna i individualna terapija za teže pokretne korisnike sa socijalnom radnicom te je formirana čitalačka grupa. Našim korisnicima omogućujemo individualan rad sa stručnim djelatnicima našeg tima pa stoga provodimo aktivnosti poput šetnje, izlaska s teže pokretnim korisnicima te se obilježavaju važni blagdani i praznici. Nadalje, ostvarujemo suradnju sa studenstima Studijskog centra socijalnog rada u Zagrebu, koji redovito obavljaju terensku praksu u našoj ustanovi i pomažu korisnicima u svakodnevnim aktivnostima. Za naše korisnike organiziramo i predavanja o zanimljivim i aktualnim temama. Naš dom ostvaruje suradnju s volonterima/kama mlađe životne dobi koji nalaze ispunjenje u provođenju slobodnog vremena s osobama starije životne dobi. Razumijemo kako je našim korisnicima bitno održavati kontak sa svojim bližnjima pa stoga imaju fiksne telefone u svojim sobama. Ono što omogućavamo našim korisnicima je i korištenje interneta ukoliko oni imaju svoje osobno računalo.